Home
Specialties Overzicht PDF Afdrukken E-mail

PADI Specialties zijn specifieke cursussen die alleen een bepaald aspect van het duiken behandeld. Een voordeel van dit "modulaire" opleidingsysteem is dat je kan kiezen wat je wil. Wil je alleen alles van fotografie weten is er een Underwater Photographer enzovoort.

Hieronder een overzicht van alle specialties.

Geen vooropleiding benodigd
Equpment Specialist,EFR,Aware

Minimaal OPEN WATER DIVER benodigd
Boat Diver, Peak Performance Buoancy, Underwater naturalist, Navigation Diver, Search & Recovery, Underwater Videographer, Night Diver, Dry Suit Diver, Underwater Photographer, AWARE specialties, Enriched Air Nitrox Diver, Digitale UW Photographer, Multi level diver, Diver Propulsion Vehicle, Drift Diver.

 

Minimaal ADVANCED OPEN WATER DIVER benodigd
Cavern Diver, Deep Diver, Ice Diver, Wreck Diver, Semiclosed rebreather

 

Master Scuba Diver

Heb je 5 of meer specialty brevetten kun je het Master Scuba Diver brevet aanvragen, een status brevet dat laat zien dat je interesse hebt in de vele aspecten van het duiken en de wil om er meer mee ,en voor, te doen.

Afhankelijk van de specialty zijn er voorwaarden aan verbonden, sommige hebben als voorwaarde dat je een Advanced Open Water Diver bent. De cursusduur is ook afhankelijk van de specialty, de een is voornamelijk doen terwijl de andere tevens een behoorlijke theorie omvat .

 

 

Videografie

Voor velen is het onderwater (stil)leven het meest fascinerende van het duiken.Zeker de moeite waard om vast te leggen en te kunnen tonen aan de mensen op het land. Naast fotografie kun je ook kiezen voor videografie. Er komt echter wel wat bij kijken om een productie te kunnen tonen, Dit geld voor zowel in het water als daarbuiten.

 

Duikschool Brabant is er trots op dat we op dit gebied een zeer ruime ervaring hebben. Binnen onze eigen staf zijn maar liefst 4 mensen op semi professioneel niveau bezig met het maken van onderwater video's en daarnaast hebben we relaties met toonaangevende producenten, filmclubs en filmers

 

Lees meer...

 

 

Ice Diver

Het was een hete zomer deze zomer, met een beetje geluk zal de winter dus koud gaan worden. Niet dat we niet liever in een korte broek rondrennen en zwemmen in water van minimaal 24 graden, maar buiten een witte kerst is er nog iets moois om mee te maken bij goed koud weer : IJSDUIKEN. Om te kunnen ijduiken moet je wel de rgels kennen, ongeoefend onder het ijs gaan is niet aan te raden. Vandaar dat we ook dit jaar proberen een ijsduikcursus te geven. Helaas is deze cursus niet echt in te plannen om de simpele reden dat we afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Lees meer...

 

 

EAN

Waarom gaan we nou duiken met iets anders dan perslucht, en wat is dat "iets anders". Dat iets anders is "Enriched Air". Ademlucht met een groter percentage zuurstof dan de lucht die we normaal gebruiken. En waarom : langere bodemtijden, kortere oppervlakte intervallen en nog veel meer.

Lees meer...

 

 

Peak Performance Buoyancy

Peak performance boyancy
Je mag hem niet missen, de Peak Performance Buoyancy specialty! Immers een goede balans en controle over je drijfvermogen, onderscheid je als goede duiker van minder goede duikers. Balans en drijfvermogen zijn het fundament voor een ontspannen duik. Geen gewapper met handen of constant bijsturen met de vinnen. Je glijdt sierlijk door het water en het lijkt alsof je er alleen aan hoeft te denken wat je wilt en het dan als vanzelf gebeurt.


Je hebt meer plezier, een lager luchtverbruik (en dus meer tijd onder water!) en verbruikt minder energie. Vissen komen dichterbij, omdat je rustig bent. Je komt niet ongewild in aanraking met kwetsbare planten of dieren of scherpe voorwerpen en rotsen.

De Peak Performance Buoyancy specialty duurt 1 dag en je maakt 2 buitenwaterduiken (duiken met oefeningen).

 

Heb je interesse, mail ons of schrijf je in met ons aanmeldingsfomulier.

Lees meer...

 

 

Underwater Navigator

Heb je al vaker gezocht naar bezienswaardigheden onder water en deze niet gevonden? Of wel gevonden, maar te lang gezocht om nog alles goed te kunnen bekijken, omdat je door je luchtvoorraad raakt?
Het lijkt wel of sommige andere duikers "blindelings" de weg vinden onder water en precies weten waar zij zich bevinden. Zij koersen recht op hun doel af en verliezen weinig tijd en lucht met zoeken. Ook jij kunt dit leren en je de vaardigheden van een goede navigatie eigen maken door deze specialty te volgen.

 

Je leert in een aantal sessies aan de oppervlakte en onder water, hoe je de weg onder water kunt vinden en wat je vóór de duik kunt doen om dit te vergemakkelijken. Je leert feilloos omgaan met het kompas en leitje. Je leert de koers te bepalen en te volgen en gebruik te maken van omgevingselementen en natuurlijke navigatiemiddelen.

 

Als navigatiespecialist "lees" je de duikomgeving als een landkaart. Je hoeft niet meer lang onder water te zoeken of ver aan de oppervlakte te snorkelen om weer bij de boot of instapplaats te komen. Bovendien zal je luchtverbuik dalen, omdat je rustig en vol vertrouwen je duikomgeving verkent. Tijdens de opleiding maak je 3 buitenwaterduiken.

 

Heb je interesse, mail ons of schrijf je in met ons aanmeldingsfomulier.

Lees meer...

 

 

Multilevel Diver

Multilevel en duikcomputers
Multilevel duiken is niets meer dan duiken op verschillende dieptes binnen één duik. Het nadeel van een gewone duikberekening is, dat je de grootste diepte en de volledige duiktijd hanteert om je stikstofopname te berekenen. Door op verschillende dieptes te duiken en de daarbij horende duiktijd te hanteren, wordt de berekening van je stikstofopname correcter. Hierdoor kun je een nauwkeuriger planning van je duik maken en zeker als je meer duiken op één dag maakt, levert dat aanzienlijk meer duiktijd op.

 

Voor deze berekeningen maken wij gebruik van het vermaarde "Wheel" oftewel duikwiel van Padi. Je leert hiermee om te gaan en op een goede manier veilige duiken te plannen die je meer duiktijd of minder stikstofverzadiging opleveren.
Het meest efficient rekent natuurlijk de duikcomputer. Maar ook de computer is niet meer dan een rekenmachine die rekent met hetzelfde rekenmodel dat wordt gebruikt voor de duiktabel en het wheel.

 

Kortom: in deze opleiding gaan we dieper in op de decompressietheoriën die ten grondslag liggen aan het gebruik van tabellen en computers, je leert om te gaan met de tabellen, het wheel en de duikcomputer. Tevens besteden wij meer aandacht aan het vliegen na het duiken, vergeten decompressiestops, nooddecompressies en hoe zo veel mogelijk het risico van decompressieziekte te beperken.
Heb je interesse, mail ons of schrijf je in met ons aanmeldingsfomulier.

Lees meer...

 

 

(Digitale) Fotografie

Vaak zie je onder water de meest vreemde en fantastische dieren en landschappen. Veel van wat je hebt gezien wil je graag vastleggen voor je eigen herinnering. Daarnaast is het leuk  om het thuisfront jaloers te maken met wat je allemaal hebt gezien (Die vis was wel meer dan een meter) .
 
Het meest voor de hand liggend is om  je duikavonturen vast te leggen op film of video. Nu is fotograferen onder water wel even wat anders dan boven water, vandaar deze cursus.
 

 

 
© 2014 Duikschool Brabant