Home UW Videographer
Videografie PDF Afdrukken E-mail

Voor velen is het onderwater (stil)leven het meest fascinerende van het duiken.Zeker de moeite waard om vast te leggen en te kunnen tonen aan de mensen op het land. Naast fotografie kun je ook kiezen voor videografie. Er komt echter wel wat bij kijken om een productie te kunnen tonen, Dit geld voor zowel in het water als daarbuiten.

 

Duikschool Brabant is er trots op dat we op dit gebied een zeer ruime ervaring hebben. Binnen onze eigen staf zijn maar liefst 4 mensen op semi professioneel niveau bezig met het maken van onderwater video's en daarnaast hebben we relaties met toonaangevende producenten, filmclubs en filmers

 

In de Underwater Videographer specialty leer je alles wat komt kijken bij het maken van een (onderwater) video productie.

 

De basis

De cursus behandelt video apparatuur, videotechnieken, het maken van bewegende shots en de compositie, het belichten, en de duiktechnieken die daarbij horen. Alles wat te maken heeft met het filmen onderwater tot aan het maken van een story-line,

Voor de cursus heb je minimaal Open Water nodig. Het is echter aan te raden ook een aantal duiken extra te maken omdat de focus ligt op het filmen in niet op de "normale" duiktechnieken

 

Advanced

We gaan echter nog wat verder. We kunnen het bewerken van een video in een studio omgeving behandelen tot aan het maken van een semi proffesionele productie met behulp van Adobe Premiere Pro CC. Zowel digitaal als analoog, breedbeeld of normaal beeld, compleet met effecten en titels.

 

 Materiaal

Voor deze cursus is het tevens aan te raden je eigen apparatuur te hebben (camera, onderwaterhuis en lampen).De reden hiervan is dat je je eigen appartuur kent of leert kennen.

 

LET OP!! Het kopen van onderwater video apparatuur en aanverwanten kan een behoorlijke investering zijn.en dan wil je wel je juiste spullen. Ga dus niet zomaar wat kopen omdat het er aardig uitziet of het prijstechnisch een leuke aanbieding lijkt te zijn. Laat je altijd bijstaan door een ervaren videograaf.

Als je je eigen materiaal nog niet hebt kan je deze uiteraard bij ons huren. Maar we kunnen je ook helpen met het kiezen van de apparatuur die voor jou geschikt is, zowel de camera's als de behuizing en de montage apparatuur. We zijn merk en leverancier onafhankelijk.

 

De cursus is zeer uitgebreid het omvat theorie, drie duiken en een of meerdere sessies achter de computer. Heb je interesse, mail ons of schrijf je in met ons aanmeldingsfomulier.

 
© 2014 Duikschool Brabant