Home ICE Diver
Ice Diver PDF Afdrukken E-mail

Het was een hete zomer deze zomer, met een beetje geluk zal de winter dus koud gaan worden. Niet dat we niet liever in een korte broek rondrennen en zwemmen in water van minimaal 24 graden, maar buiten een witte kerst is er nog iets moois om mee te maken bij goed koud weer : IJSDUIKEN. Om te kunnen ijduiken moet je wel de rgels kennen, ongeoefend onder het ijs gaan is niet aan te raden. Vandaar dat we ook dit jaar proberen een ijsduikcursus te geven. Helaas is deze cursus niet echt in te plannen om de simpele reden dat we afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Aanmelden

Hoe meld je je hiervoor aan? Heel simpel : Zorg dat we een ingevuld aanmeldingsformulier hebben (klik hier) van je en wees klaar om een telefoontje te krijgen in de week voor het gaat plaatsvinden. Uiteraard zijn ook gebreveteerde ijsduikers welkom om een duik mee te maken, meld je even aan en we houden je op de hoogte.

 

 

Het echte werk

En ineens is het gedaan met de pret. Niet dat een ijsduik specialty niet leuk is, integendeel, het is zelfs een van de meest spannende en fascinerende specialties. Het verschil met andere specialties is dat het puntje veiligheid, geheel volgens onze gedachte, veel zwaarder meeweegt. Maar ben je eenmaal bekend met de procedures zal je merken dat duiken onder het ijs wel heel erg gaaf is en wellicht een van je wildste duikavonturen zal zijn.

 

Tijdens de cursus gaan we dieper in op :
* De planning en organisatie, de procedures en technieken, de problemen en gevaren van het ijsduiken.
* We gaan kijken naar hoe je een duikstek uitkiest en hoe je deze voorbereidt
* Hoe je gebruik maakt van speciale uitrustingstukken, lijnen en lijn communicatie
* En we vertellen over het enige vervelende van ijsduiken : de kou en hoe je er mee omgaat

 
De voorwaarden om mee te mogen doen aan een ijsduikspecialty zijn : Advanced Open Water of hoger en minimaal 18 jaar en er moet uiteraard ijs zijn. In verband met de veiligheids procedures is het zeker afgeraden zonder deze cursus onder het ijs te gaan. Heb je interesse, mail ons of schrijf je in met ons aanmeldingsfomulier.
Attachments:
Download this file (Aanmelding DSB.pdf)Aanmeldingsformulier[Vul in en wees bereid...]
 
© 2014 Duikschool Brabant