Home EAN (Nitrox)
EAN PDF Afdrukken E-mail

Waarom gaan we nou duiken met iets anders dan perslucht, en wat is dat "iets anders". Dat iets anders is "Enriched Air". Ademlucht met een groter percentage zuurstof dan de lucht die we normaal gebruiken. En waarom : langere bodemtijden, kortere oppervlakte intervallen en nog veel meer.

 

Het duiken met verrijkte lucht stelt je niet in staat nieuwe duikstekken te bezoeken. Sterker nog de dieptelimieten ten opzichte van het duiken met perslucht geven je meer beperkingen. Waarom dan toch enriched air? De term enriched air staat voor verrijkte lucht, en wel verrijkt met zuurstof. In deze lucht zit meer zuurstof en dus minder stikstof dan in reguliere perslucht. Tijdens deze cursus wordt je geleerd om, op een veilige manier, met zuurstof verijkte lucht tot maximaal 40% te duiken. Door deze verrijking neemt je lichaam minder stikstof op waardoor je bodemtijd wordt verlengd!! En dat is het grote voordeel naast het feit dat je met een normale bodemtijd minder stikstof hebt opgenomen dan je buddy met perslucht. Wel zijn er regels omtrent de druktoename en zuurstof. Meer zuurstof betekent minder diep duiken maar wel langer. Een wrak op 20 meter diepte is perfect bereikbaar en zal je met nitrox in je tank aanzienlijk meer bodemtijd geven dan met perslucht.

 

De PADI enriched air specialty gaat in op het duiken met deze verrijkte lucht. De cursus behandeld de procedures van het duiken met verrijkte lucht, de speciale tabellen, de benodigde berekeningen, de planning en de apparatuur voor het duiken met verrijkte lucht.

De cursus bestaat uit een deel theorie verspreid over twee avonden en twee duiken (optioneel). Heb je interesse, mail ons of schrijf je in met ons aanmeldingsfomulier.

Attachments:
Download this file (Aanmelding DSB.pdf)Aanmeldingsformulier[Vul volledig en compleet in.]
 
© 2014 Duikschool Brabant