Home Underwater navigator
Underwater Navigator PDF Afdrukken E-mail

Heb je al vaker gezocht naar bezienswaardigheden onder water en deze niet gevonden? Of wel gevonden, maar te lang gezocht om nog alles goed te kunnen bekijken, omdat je door je luchtvoorraad raakt?
Het lijkt wel of sommige andere duikers "blindelings" de weg vinden onder water en precies weten waar zij zich bevinden. Zij koersen recht op hun doel af en verliezen weinig tijd en lucht met zoeken. Ook jij kunt dit leren en je de vaardigheden van een goede navigatie eigen maken door deze specialty te volgen.

 

Je leert in een aantal sessies aan de oppervlakte en onder water, hoe je de weg onder water kunt vinden en wat je vóór de duik kunt doen om dit te vergemakkelijken. Je leert feilloos omgaan met het kompas en leitje. Je leert de koers te bepalen en te volgen en gebruik te maken van omgevingselementen en natuurlijke navigatiemiddelen.

 

Als navigatiespecialist "lees" je de duikomgeving als een landkaart. Je hoeft niet meer lang onder water te zoeken of ver aan de oppervlakte te snorkelen om weer bij de boot of instapplaats te komen. Bovendien zal je luchtverbuik dalen, omdat je rustig en vol vertrouwen je duikomgeving verkent. Tijdens de opleiding maak je 3 buitenwaterduiken.

 

Heb je interesse, mail ons of schrijf je in met ons aanmeldingsfomulier.

 
© 2014 Duikschool Brabant