Home Multilevel
Multilevel Diver PDF Afdrukken E-mail

Multilevel en duikcomputers
Multilevel duiken is niets meer dan duiken op verschillende dieptes binnen één duik. Het nadeel van een gewone duikberekening is, dat je de grootste diepte en de volledige duiktijd hanteert om je stikstofopname te berekenen. Door op verschillende dieptes te duiken en de daarbij horende duiktijd te hanteren, wordt de berekening van je stikstofopname correcter. Hierdoor kun je een nauwkeuriger planning van je duik maken en zeker als je meer duiken op één dag maakt, levert dat aanzienlijk meer duiktijd op.

 

Voor deze berekeningen maken wij gebruik van het vermaarde "Wheel" oftewel duikwiel van Padi. Je leert hiermee om te gaan en op een goede manier veilige duiken te plannen die je meer duiktijd of minder stikstofverzadiging opleveren.
Het meest efficient rekent natuurlijk de duikcomputer. Maar ook de computer is niet meer dan een rekenmachine die rekent met hetzelfde rekenmodel dat wordt gebruikt voor de duiktabel en het wheel.

 

Kortom: in deze opleiding gaan we dieper in op de decompressietheoriën die ten grondslag liggen aan het gebruik van tabellen en computers, je leert om te gaan met de tabellen, het wheel en de duikcomputer. Tevens besteden wij meer aandacht aan het vliegen na het duiken, vergeten decompressiestops, nooddecompressies en hoe zo veel mogelijk het risico van decompressieziekte te beperken.
Heb je interesse, mail ons of schrijf je in met ons aanmeldingsfomulier.

 
© 2014 Duikschool Brabant