Home De PADI
PADI PDF Afdrukken E-mail
PADI

PADI betekent Proffesional Association of Diving Instructors. De organisatie is opgericht in de USA en is wereldwijd ruim de grootste organisatie op het gebied van lesgeven in het recreatief duiken. Daarnaast zijn ze een grote speler op het gebied van EFR ontwikkeling en het ontwikkelen van Technische duikcursussen. Als laatste mag niet onvernoemd blijven dat ze middels de A.W.A.R.E. projecten een grote verantwoordelijkheid nemen op het gebied van het beschermen van het (onderwater) millieu  

 

Hoewel er vele goede opleidingssystemen voor de duiksport bestaan, zijn er goede redenen juist een PADI cursus te worden. Het PADI-systeem van duikopleidingen biedt vele voordelen, niet alleen voor de cursisten die volgens dit systeem leren duiken, maar ook voor de instructeurs die ermee lesgeven. De kern van de PADI-benadering is dat iedereen veilig kan leren duiken en dat het leren en het duiken bedoeld zijn om ontspannen en plezierig te zijn. Nieuwe vaardigheden worden in kleine stapjes aangeleerd.

 

Uieraard zijn er meerdere organisaties, wellicht heb je de namen IANTD, SSI, CMAS, NOB, BSAC enz. Dit zijn allemaal prima organisaties om commercieel of in verenigingsverband een duikopleiding te doen. De PADI biedt door de schaalgrootte en hun aanpak net wat meer voordelen. Duikschool Brabant heeft daarom besloten om alleen nog maar verder te gaan met  het PADI systeem. Door de laagdrempelige benadering is het PADI-systeem wereldwijd een enorm succes. Meer dan de helft van alle duikers leert volgens dit systeem duiken.

Alle instructeurs en begeleiders zijn actief lid van de PADI, dat betekent dat ze voldoen aan de eisen die de PADI stelt aan hun leden. Eenieder wordt regelmatig ge-evalueerd

 

PADI ontwikkelt duikcursussen voor alle niveaus: van beginnend duiker tot en met instructeur, EFR, Tech Diving en verder. Door een nauwe samenwerking van onderwijsspecialisten met duikspecialisten ss er een kwalitatief hoogstaand systeem van opleidingen ontstaan dat gebruik maakt van moderne lesmaterialen zoals powerpointpresentaties, DVD’s en CD-roms. Veruit de meeste lesmaterialen zijn inmiddels in het Nederlands beschikbaar.

 

Voor een instructeur is het bijzonder prettig dat hij of zij geholpen wordt door uitstekende boeken en DVD’s: je hoeft als instructeur zelf geen lesprogramma te schrijven, want dat heeft PADI al gedaan. Er blijft tijd over om de lessen volledig aan te passen aan de individuele cursist en aan de plaatselijke duikomstandigheden. Instructeurs worden door PADI ook ondersteund op het gebied van verzekeringen, verkoop, marketing, enz.

 

Heb je besloten van duiken je beroep te maken, dan ben je als PADI-professional erg in trek. Over de hele wereld vind je PADI-duikcentra waar divemasters, assistent-instructeurs en instructeurs werken. Nederlandse instructeurs zijn veelgevraagd: ze hebben in het algemeen een goede opleiding en ze spreken hun talen.

Hoe jij jouw loopbaan als duiker invult ligt helemaal aan je eigen wensen. De één houdt het bij de basis en doet de beginners cursussen. De ander gaat zich specialiseren in een aantal duikgebieden (zoals fotografie) Dit geldt ook voor de proffesionals. De één werkt als duikinstructeur naast een andere baan en ziet het als een leuke afwisseling op het reguliere werk, de ander neemt ontslag en vertrekt naar een exotische bestemming om daaraan de slag te gaan. Waar je ook voor kiest, het is een fantastische hobby.

 
© 2014 Duikschool Brabant